Výpadek SP byl způsoben krádeží serverů slovenskou policií

Verze pro tiskPDF verze

27.6.2007 ráno bylo ze serverovny zabaveno 10 serverů slovenské webhostingové společnosti WebSupport s.r.o. Naprosto neadekvátní a přehnaný přístup policie zapříčinil nedostupnost 3.557 domén! Následky takovéhoto diletantského přístupu jsou obrovské.

Společnost WebSupport s.r.o., jejímž vlastníkem je Michal Truban (bhole), poskytuje webhostingové služby na profesionální úrovni a má velice dobré jméno u zákazníků i postavení mezi konkurencí. Hostuje více jak 3.500 domén a denně jich několik přibývá.

Zní to jako úspěšná a prosperující firma, až do té doby, než si jedna složka slovenské policie bez jakéhokoliv ohlášení drze přisla pro server jako důkazní materiál a protože nevěděli co hledají a který chtějí, tak vzali všechny. Naprostý amatérizmus a nepochopení věci dokládá i fakt, že ze serverovny sebrali i switch, jako důkazní materiál :o) (omfg)

Důvodem je pokračování vyšetřování rok starého případu NBÚ. Takto důležitý úřad s tak neschopnými administrátory a tak ubohým zabezpečením. Kdybych byl občanem slovenska, tak jsem naopak rád, že na tuto neuvěřitelnou chybu/hrozbu upozornil někdo rozumný a že toho nijak nezneužil. Kdyby se o této slabině dozvěděl „někdo jiný“/terorista, tak toho mohl tak zneužít, že poslal celý státní orgán a všechny komerční subjekty slovenska do míst, kde slunce nesvítí (ona totiž certifikační autorita je nemálo kritická věc..). Tohle si asi nikdo z řad policistů ani politiků nikdy neuvědomil! Snaží se poslat za mříže lidi, kterým by měli líbat ruce... uff. Zpátky k tématu...

Postup policie byl naprosto přehnaný. Běžným postupem je, že pokud má policie podezření z ilegální činnosti některého z klientů webhostingu, tak soudně nařídí zpřístupnění všech souborů a logů onoho jednoho konkrétního klienta. Toto se dost liší od prachsprosté krádeže 10 serverů a zkopírování všech! dat všech! klientů. Veškerá jejich data, emaily, databáze. Totální nabourání práv a svobod. Kdo zaručí, že i když s případem někdo z klientů nemá co dělat, tak jeho data nepadnou do nepovolených rukou, nebo že je nebude procházet kdejaké individuum z řad policistů?? Kdo vrátí obchodníkům a firmám, které jsou závislé na internetové prezentaci, jejich peníze za ušlý zisk??

Takovéto chování/postup bych pochopil ve státech, kde vládne totalitní režim, ale určitě ne v těch „demokratických“!!

Prokurátorem je pan Ján Šanta (2nd Dastych), kterému jeho momentální popularitu vůbec nazávidím.



Další zdroje informací:

Deník SME - http://www.sme.sk/
Vysílání TA3 (video) - http://www.ta3.com/
Blackhole.sk sbírka linků - http://blackhole.sk/
Rozhovor s M. Trubanem o kauze zabavení serverů - http://dsl.sk/

Podpořte svým podpisem potici proti policejnímu zákroku při zabavení serverů společnosti WebSupport s.r.o. !!
http://www.peticia.sk/websupport/index.php