Nové projekty na Security Portálu

Verze pro tiskPDF verze

V tomto článku bych chtěl poukázat na nové projekty rozbíhající se na Security Portálu a nabídnout i ostatním lidem se zajímavým nápadem možnost spustit ho pod záštitou SP. Tím konkrétně myslím subdoménu, webhosting, DB, email a propagaci. Můžete tak realizovat svoje nápady a sehnat i další lidi se stejným zájmem. Více v článku.

Možná jste si všimnuli nového tlačítka pod logem SP (Projekty). Tam budu průběžně uveřejňovat další projekty, které shledáme na forum zajimavými. Enjoy!

Momentálně vypadá stránka takto:

About support ::
Jestli máte zajímavý nápad, který byste chtěli realizovat a potřebovali sehnat lidi se stejným zájmem a případně i web prostor, DB, maily apod. Tak nám o tom napište na naše fórum (konkrétně zde) a uvidíme co se s tím bude moct dělat. Rád podpořím zajímavé projekty, které mají hlavu i patu a mohli by být přínosem i pro ostatní navštěvníky Security Portálu.

Running projectz ::

Projekt #skola -- Projekt #skola vznikl v polovině roku 2004 za účelem nekomerčního rozšiřování vědomostí z oboru net-security. Současný směr, kterým se #skola bude ubírat je založen na svodobné invenci lidí, kteří budou obětovat svůj volný čas pro projekt. Tito lidé budou #skola, bez nich by to byly moje myšlenky pouze někde na papíře. Proto dopřejme lidem, kteří se projektu učastní, patřičný respekt.
=> gestor: 4194 [zavináč] security-portal [tečka] cz

Czech TOR Community -- TOR (The Onion Router) je systém umožňující na Internetu skrýt vaši identitu a vámi přenášená data. Obsah dat nebo jejich zdroj nelze vysledovat. Cílem projektu je šířit podvědomí o tomto systému/programu a vyjít vstříct lidem, kteří by se chtěli zapojit do sítě onion routerů a nabídnout tak svůj traffic ostatním lidem využívajícím Tor. Propagací se snažíme i podpořit projekt finančně na oficiálních stránkách, aby mohl být systém dále vylepšován.
=> gestor: cm3l1k1 [zavináč] security-portal [tečka] cz

Spřátelené projekty ::

Honeynet.cz -- Projekt je primárně zaměřen na distribuovanou detekci virů/malware, jeho kolekci a následnou forensní analýzu a tvorbu výstupů formou grafů či textových statistik. V současné době máme 13 sensorů postavených na Nepenthes. Nepenthes je nenativní honeypot, který emuluje děravé služby pro MS OS, tyto služby dovolí napadat a následně ukládá získané binární či textové soubory pro další analýzu.
=> gestor: nirgil [zavináč] honeynet [tečka] cz

Melua Grid -- Snahou je vytvorit velky resource grid na ktorom by mohli bezat vypocty paralelne (computational grid), ktory by ponukal velku diskovu kapacitu (storage grid), tak aby ho mohlo vyuzivat co najviac ludi. Cele to bezi na inferno os ktory vychadza z plan9. Vdaka jeho portabilite moze bezat mg pod mnohymi os (linux, freebsd, plan9, windows 2k/xp/nt/98) a mnohymi architekturami (x86, strongarm, sparc, powerpc).
=> gestor: v92 [at] hysteria [dot] sk