Definice českého internetu? Haters, haters a zase haters.

Verze pro tiskPDF verze

Dlouho jsem přemýšlel, jakým způsobem bych měl začít tento můj úhel pohledu. Došel jsem ale k jedinému výsledku: Ať napíšu cokoliv a jakkoliv opatrně a obezřetně, dříve nebo později se naplní myšlenkové pochody utříbené do několika řádků tvořících tento můj názor.

Ano! Český internet je plný křiklounů, závistivců a rozumbradů, kteří "sežrali" všechnu moudrost světa. A pouze a jedině jejich názor je ten správný a jediný. Ano! Češi objevili kouzlo "anonymity" internetu a využívají jí plnými doušky, aniž by věděli, jak relativní pojem "anonymita", ve spojení s internetem, je.

Nenápadný, pohublý a obrýlený student, kterého si nikdo ani nevšimne, se na internetu stává neúprosným bijcem, nebojíce se používat sprostých slov a urážek, jež by v reálnem životě nikdy nevyslovil. V reálném životě by totiž po takovém chování následovala ostrá sankce v podobě výprasku od "těch jiných", v lepším případě by dotyčný obdržel na svoji adresu několik posměšných pohledů a obličejů a ztrapněn a potupen by zapadl opět mezi neviditelné.

Vídáme to denně. Denně se dočítáme, že ten, kdo nesouhlasí s něčím názorem, je xenofóbní a podvratný živel. Je až smutné, když si pod každým článkem, s nímž si autor jistě dal práci minimalně sepsáním, přečtu ostrá slova až nápadně často podobná jiným "názorům" pod dalšími články. "To je teda pěkný shit!", "Lamo! Co to píšeš?", "OMG! Vrať se radši na píseček!".

Zdají se Vám tyto posty povědomé? Připadá Vám, že mají něco společného? Pak máte pravdu. Ani jeden z nich nepoukazuje na chybu, které se, podle nich, autor dopustil. Víme, že článek je shit, ale už se nikdy nedozvíme proč. Autor postu si tak možná kompenzoval nakladačku, jež dostal toho dne od spolužáků ve škole. Víme také, že autor je lama, a že něco píše, ale už nevíme proč je špatné to, co píše. Je to snad příliš krátké? Nebo naopak příliš dlouhé? To už autor postu neuvádí ,protože jeho kritika je smyšlená a naprosto zcestná. Dost možná za tím stojí ujevší ranní autobus, který odjel, jako obvykle, dřív. Případně se dovídáme, že autor postu je nábožensky založený, obrací se s názorem k Bohu a autora posílá na píseček. Ale proč? Možná mu záleží na jeho zdarví - čerstvý vzduch je přeci zdravý (i když v dnešním světě si nejsem čistotou a zdravotní nezávadností jist asi u ničeho), případně předpokládá, že autor článku je zedník a měl by si namíchat maltu, beton nebo špric.

Kritika bez argumentů pro mě není kritikou, ale pouhým křikem o něčem, čemu dotyčný kritik zřejmě absolutně vůbec nerozumí, ale připadá si strašně silný, pokud může zesměšnit a urazit. Bohužel je tento problém výsadou hlavně českého internetu (podle mého názoru). Při návštěvách zahraničních serverů (namátkově: německá, anglická, ruská, polská) jsem se nikdy nesetkal s tak velkým stupněm agrese vůči autorům článků či méně zdatných uživatelů dotazujících se na některý z obecně známých dotazů (pomineme-li obvyklé: "Potřebuju hacknout web" a podobně).

Český člověk, nucený žít po většinu existence našeho národa pod cizí nadvládou, jakoby se nedokázal smířit s volností a svobodou, kterou před dvaceti lety nabyl. Nerozhodnost nám svazuje ruce i rozum. Nedokážeme si vážit cizí práce, případně se mstíme za kritiku na práci naši. Dokud nezačneme přemýšlet hlavou a ne zadkem a nezačneme lidi, které máme "kolem sebe" na internetu brát takové jací skutečně jsou, můžeme se směle dál nazývat tupou masou kráčející po předem vytyčené hranici urážek a bezduchých kydů. Můj názor ale je, že máme na víc. A když ne všichni, jedinci určitě. A kdo by nechtěl vypadnout z šedi průměru a stát se jedinečným?

kritika bez argumentu

Ale hoši, každý přece hájí svůj zájem. Většina už nepotřebuje diskutovat a argumentovat, ví co chce a nahlas to ani neřekne. Jen vás pošle někam.

Hurá :)

Tak tak. Nikdy jsem nerozuměl, těm agresivním komentářům, vyjadřující, nízké sebevědomí, a nespokojenost se svým životem.

ZZA

To je teda ale pekne masitej pytel sraček, co si splodil!!... Ještě, že mě podobny splašky nematlaš na zdi facebooku...

:) o tobě psal

:) o tobě psal

Super :)

Děkuji za skvělý článek!! :)

Děkuji

Děkuji za pravdu ,
opravdu dobrý článěk a mrzí mě že tento nazor sdílí a podle něj jednají jen ..../volím slova/..jen ti co vědí..

Krása

A jak je myšleno spojení.. "jen ti co vědí"?
Jinak článek krásný a pravdivý... Jen škoda že si přečte jen pár lidí a z toho cca 10% pochopí..

Lamo! Co to pises?

To je teda pekny shit!

Ne, vtip :) Urcite se spoustou veci souhlasim, ale dovolil bych si oponovat v te definici uvedene na zacatku tretiho odstavce: "Nenápadný, pohublý a obrýlený student" - podle me se to neda takhle skatulkovat, spis bych rekl, ze takovy nenapadny pohubly a obryleny student vetsinou danou problematiku zna, tim padem je mnohem vice nad veci a bud clanek necte nebo napise objektivni kritiku.

Podle me takovy komenty pisou nejvice lidi, ktery kdysi v minulosti nekdo odpalkoval podobnym zpusobem (a to treba i opravnene). Takovej borec si pak tu krivdu musi chce nechce vybit na nekom dalsim...

Obrázek uživatele RubberDuck

Nevhodný příklad vs. kontrast

Použil jsem možná nevhodný příklad, ale chtěl jsem poukazat na ten kontrast. Že i človek, který se v reálu jeví jako slušný a inteligentní jedinec, může se pod rouškou anonymity změnit ve zvíře. Vycházím z vlastních zkušeností kolem spolužáků a kamarádů.

:)

tak ty ses v to zvíře už zmenil podle me hlavo :D

class zbytecnost { /* *

class zbytecnost
{
/*
* wtf omg vrat se na pisecek ?
*/
zbytecnost()
{
pro.me = hodnota.this.blog = hodnota.this.comment;
}

~zbytecnost()
{
printf("Vzdyt toto vsichni davno vi, cemu takovej content pomuze ?\n");
}

};

Obrázek uživatele RubberDuck

Ukázkový příklad

Právě předvádíš to, o čem jsem psal. Nevidím z tvé strany jediný argument (to, že se o tom všeobecně ví, nepokládám za argument; nebo si snad myslíš, že se nepíše o věcech, o kterých se všeobecně ví?), ale shledal jsi moji úvahu za bezvýznamnou.

Tvuj komentář je zbytečnost ..

Nehledně na to, že když už tu píšes jako "master" v C++ tak nemají být konstruktory nahodou veřejné? ... Geez
Taky souhlasim s obsahem tohoto blogspotu, který zdá se z části popisuje i tebe ...

IDS

Jelikoz uz jsem ztratil trpelivost (IDS me nechce pustit, nechapu proc -> https://www.security-portal.cz/phpidswarning <- ) tak davam jen odkaz na pastebin.

http://pastebin.sk/secret/13271/pass-sp/

Pouzijte WRAP =)

Obrázek uživatele RubberDuck

Nestěžuju si, ale chráním druhé

Těší mě a vážím si toho, že máš o mou práci zájem a dokážeš ji ocenit. Mým cílem nebylo postěžovat si, ale poukázat na skutečnost, že s podobnými lidmi by se na portálech a ve fórech nemělo vůbec počítat, protože snižují jejich úroveň. Před několika dny jsme se na tohle téma bavili s cm3l1k1m a došli jsme ke společnému rozhodnutí: Pokud na jiných portálech a webech tato individua tolerují, zde na SP tolerováni nebudou. Důvod je všem, předpokládám, zřejmý.

Obrázek uživatele cm3l1k1

přesně tak... zadny zive.cz,

přesně tak... zadny zive.cz, root.cz a suum nam tady individua delat nebudou...

pokud se bude jednat o urazejici, bezmyslenkovity, ci irelevantni prispevek, tak se bude mazat... neni to totalita je to de-bordelizace

.::[ optimista je člověk s nedostatkem informací.. ]::.
sed '66!d;s/[0-9]*\.\s*//;s/\./\!/' /usr/src/linux/M*

Obrázek uživatele cm3l1k1

mužeš použít: <code

mužeš použít:
<code type="xxx">coooodeeeeee Více infa zde

a já s tímto příspěvkem blogu plně souhlasím

.::[ optimista je člověk s nedostatkem informací.. ]::.
sed '66!d;s/[0-9]*\.\s*//;s/\./\!/' /usr/src/linux/M*