Odborníci na informační bezpečnost se již podeváté sjedou do Prahy na IDC IT Security Roadshow

Verze pro tiskPDF verze

Praha, 9. března 2011 – IDC, přední mezinárodní analytická a poradenská společnost specializovaná na trhy informačních a komunikačních technologií a organizátor uznávaných odborných konferencí v oblasti informačních technologií, telekomunikací a spotřebitelských technologií, pořádá již 9. ročník IT Security Roadshow v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Tradiční prestižní akce přivítá již příští čtvrtek v Praze v hotelu andel’s odborníky na bezpečnost, nezávislé analytiky, přední dodavatele, IT profesionály a zástupce z řad uživatelů, aby sdíleli své názory a zkušenosti.

„Do bezpečnosti IT budou firmy a organizace všech velikostí muset vždy investovat, protože bezpečnostní hrozby nikdy nepominou. Nicméně prevence úniku a ztráty dat je stále komplikovanější kvůli změnám ve způsobech komunikace a obchodování,” říká Thomas Vavra, ředitel výzkumu trhů software IDC CEMA. „Toto je realita, kterou si společnosti musí uvědomovat a přijímat. Naštěstí se stále vyvíjí metody, jak této realitě čelit, stejně jako se vyvíjí přístupy firem k problematice bezpečnosti a bezpečnostním strategiím.“

Thomas Vavra zahájí konferenci svým příspěvkem, ve kterém odhalí výsledky průzkumu vedeného mezi účastníky minulého ročníku konference. Jaké bezpečnostní otázky řeší IT manažeři? Mají ředitelé v jiných zemích odlišné problémy s bezpečností než ředitelé v České republice?

Yves Vandermeer, hlavní inspektor belgického Federálního útvaru pro boj s počítačovou kriminalitou, ve své prezentaci poukáže na konkrétních případech, na jejichž vyšetřování se za své dlouholeté praxe podílel, na slabá místa zabezpečení mnoha firem a poradí, jak zajistit účinnější ochranu za přijatelné náklady.

“Můj pohled na bezpečnost? Zkušenost mě naučila očekávat neočekávané,” tvrdí Ramsés Gallego, člen sdružení ISACA a držitel mnoha certifikací, který na konferenci pohovoří o IT bezpečnosti v cloudu, o jeho rizicích a hrozbách.

O své osobní zkušenosti a znalosti se s účastníky podělí řada českých i zahraničních odborníků ze společností Trend Micro, Check Point, ActivIdentity, Barracuda, Verisign a HP.

Máte-li zájem se této akce zúčastnit nebo zprostředkovat osobní rozhovor s některým z řečníků konference, kontaktujte prosím Lucii Kodýmovou na tel. +420 221 423 163, [email protected].

Podrobnější informace naleznete také na webové stránce akce: http://www.idc-cema.com/events/itsecurity11cz.

O IDC

IDC je přední světová analytická a poradenská společnost a organizátor uznávaných odborných konferencí v oblasti informačních technologií, telekomunikací a spotřebitelských technologií. Již déle než 46 let IDC poskytuje svým klientům strategické informace a pomáhá jim kvalifikovaně rozhodovat o investicích do informačních technologií a obchodních strategiích. IDC zaměstnává přes 1000 analytiků ve více než 110 zemích světa. Je součástí mezinárodní skupiny IDG, která se zabývá publikační činností, výzkumem trhu a organizováním odborných konferencí v oblasti informačních technologií. Více na www.idc.com