Spojení se serverem Net-Way

Verze pro tiskPDF verze

Před několika týdny jsme se dohodli s webzinem net-way (http://net-way.localstudio.org) na tom, že spojíme své síly do jednoho projektu. Pokud chcete znát naše důvody, zákulisí spojení a jak vidíme budoucnost, neváhejte a čtěte dál.

Začneme s historií (pokud se dá toto slovo na období jednoho a půl roku vůbec použít). Nejdříve něco málo net-way, protože je možné, že někteří z našich čtenářů tento web neznají. Takže tento webzine byl založen v létě roku 2004 za účelem vytvořit na českém internetu web, který by se týkal vyhradně počítačové bezpečnosti a undergroundu. Z toho ovšem hned po zahájení z vícero důvodu sešlo a web se orientuje spíše na programování, i když nechybí články ani o bezpečnosti, chybách v programech nebo o sítích. Web můžete najít na http://net-way.localstudio.org, kde se doposud vyskytují všechny články, které pro net-way vyšli. To je asi tak zhruba všechno.

Určitě víte, že S-P.cz začal vznikat zhruba ve stejné době a i když jsme si navzájem slibovali spolupráci stali jsme se spíše soupeři a docházelo k menším i větším neschodám. Ale (naštěstí) jsme si všechny ty dosti malicherné problémy vyjasnili a myslíme, že nastal čas ke skutečné spolupráci. A to tím, že oba weby spojíme, protože nemá smysl, aby si konkurovaly dva servery, které se zabývají velmi podobnými tématy. Mnohem výhodnější je spojit síly a pracovat všichni na společném projektu, který tak může být mnohem lepší, obsáhlejší a aktuálnější. Spojení našich serverů určitě přinese nejvíc našim přiznivcům a čtenářům. A o to jde především.

Přítomnost je taková, že net-way ve stávající podobě přestane existovat (samotná adresa nezanikne, plánuje se tam zřízení localstudio blogu), vybrané články se přesunou na security-portal.cz, na kterém dále budeme pracovat, protože vytvářet další nové jméno je zbytečné a komplikované a security-portal má lepší podmínky (vlastní server, cz doména,...) pro budoucí tvorbu.

Dosavadní redaktoři NW samozřejmě mohou (a doufáme že budou) publikovat články na portálu a dále bych chtěl oznámit, že spolu se mnou se hlavním redaktorem stává czokl. My budeme především dohlížet na přidávání článků a udržovat správný běh redakčního systému. S příchodem nového serveru bude mít každý redaktor možnost vlastního emailu a pokud bude chtít tak také homepage. Všichni doufáme, že vám bude SP sloužit jako výborný zdroj informací ať už v podobě článků nebo našich služeb (ano chystáme spoustu dalších :o] ). Pokud by měl někdo zájem stát se redaktorem SP, ať mě kontaktuje, nebo po příhlášení pošle článek a my ho po zvážení schválíme, čímž se stáva redaktorem.