CryptoFest je letos dvakrát větší

Verze pro tiskPDF verze

Třetí ročník obnovené konference CryptoFest opět uskuteční první červnový víkend na pražském Strahově. Nabídne přednášky a workshopy na různá témata spojená nejen s počítačovou bezpečností a šifrováním citlivých dat. Letos si na své přijdou jak začátečníci, tak i pokročilý zájemci o bezpečnost.

První sobota v červnu (6. června) bude jako každý lichý rok patřit bezpečnosti, šifrování a svobodnému software. Na strahovském kopci se bude konat tradiční jednodenní konference CryptoFest, pořádaná k​lubem Silicon Hill.​Nabídne 14 přednášek ve dvou různých sálech a dva prakticky zaměřené workshopy.

„Letos byl velký zájem o výběr přednášek, nejzajímavější témata volilo přes 160 hlasujících. Nakonec jsme se rozhodli vybrat větší množství témat a rozdělit je do dvou samostatných sálů. Budete tak mít z čeho vybírat,“ říká Petr Hodač, hlavní organizátor akce.

Pavel Šnajdr se s námi podělí o (ne)bezpečnost kontejnerové virtualizace, což je téma často zbytečné démonizované, ale technicky velmi zajímavé. Problematikou eliptických křivek nás provedou Petr Nižnaský a​ Dominik Pantůček.​ O DNSSEC bude přednášet O​ndřej Caletka a nejen podpisy v DNS si bude možné vyzkoušet na jeho workshopu zaměřeném na bezpečnost počítačovýchy sítí.

Další přednášeky se budou věnovat bezpečnosti GSM sítě, kolizím hašovacích funkcí a bezpečnosti webových aplikací. To vše jako vždy nahraje, zaznamená a po internetu přenese AVC SH.​"Pokud vše dobře dopadne a všechno se povede, bude k dispozici i špičkový 4K záznam".

Více informací na webu konference: http://cryptofest.cz