Cloud Computing Conference

Verze pro tiskPDF verze

Cloud computing, neboli sdílení hardwarových i softwarových prostředků pomocí sítě, je jedním z nejvíce diskutovaných témat v IT společnosti současné doby. Tento model změnil ve světě informačních technologií zažité postupy a obchodní modely. Mezi jeho hlavní výhody patří mobilita a výkon. Využívat ho mohou společnosti všech velikostí a se všemi různými potřebami. Firmy v České republice se však teprve učí, jak cloud správně využívat.

Cloud Computing Conference

Cloud Computing Conference se věnuje možnostem modelu cloud computingu, novinkám a souvisejícím tématům. Hlavními tématy konference jsou software jako služba (SaaS), platforma jako služba (PaaS), infrastruktura jako služba (IaaS), virtualizace a datová centra.

Cílem konference je přinést ucelený pohled na danou problematiku a představit vize do budoucna. V rámci bohatého konferenčního programu vystoupí experti v oboru: VMware, Cisco a EMC. Odborníci na cloud se zaměří nejen na teorii, vysvětlení základních pojmů a technické aspekty, ale také na přenesení abstraktního pojmu „cloud computing“ do reálného světa představením produktů, konkrétních příkladů a realizovaných projektů.

Zajímá vás, jak cloud computing změnil vnímání IT služeb? Odpovědi přinese přednáška společnosti ORBIT. Příklady přínosů tohoto modelu se dozvíte v prezentaci IBM. Ani zájemci o technický popis architektury cloud computingu nepřijdou zkrátka: na toto téma promluví zástupce společnosti GC System. Servodata ukáží příklad postupného budování datového centra s využitím nejnovějších technologií a NetApp odpoví na otázky, co je třeba k tomu, aby IT mohlo být poskytováno jako služba, a co by měla splňovat storage infrastruktura. V rámci programu bude také představena SaaS platforma Google Apps a unifikovaná platforma BIG IP.

Cloud Computing Conference pořádá společnost Exponet 4. listopadu 2009 v novém kongresovém centru U Hájků v Praze 1. Kompletní program včetně anotací a registrační formulář pro vstup zdarma naleznete na http://www.cloudconference.cz.

Za pořadatele:
Pavla Kratochvílová
Exponet s.r.o.
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 226 066 933
http://www.expo-net.cz